Polétání v Kyjově

08.09.2012 23:07

 

Pozvánka na Polétání v Kyjově 2012.




Kyjovští modeláři zvou všechny 8-9. září 2012 na modelářský víkend na letiště u Kyjova. Náš modelářský klub působí na letišti Aeroklubu Kyjov. Začali jsme pořádat dvě velké akce, soutěž obřích akrobatů a Jarní Polétání. Naši kamarádi piloti velkých ptáků nám nedovolí dvakrát do roka obsadit jejich letiště a podstatně omezit jejich létání, tak jsme museli tyto dvě akce sloučit do jednoho víkendu. Náš tradiční termín nás několik roků nazpět zklamal hodně špatným počasím tak jsme se přesunuly ke konci prázdnin.

V sobotu budeme pořádat soutěž obřích akrobatů kategorie F3M a RCAS. Loni se podařila opravdu dost dobrá soutěž s mezinárodní účastí.Pěkné podívání zvlášť na kategorii fristyle. Podrobnější informace nejdete v propozicích na akrobatické závody.

Večer máme pro piloty kteří budou o víkendu létat připraveno pohoštění v podobě skoro metrákového čuníka,profesionálně připraveno mistrem v tomto oboru.Spláchnout mastnotu nám pomůže pivečko.Protože jsme na Moravě, bude tu i malý košt vína.Pilot akrobatů Daniel Krob přislíbil malí koncert své rockové skupiny.Daniel je bývalým členem skupiny Arakain, tak bude asi dobrý.

V neděli pak budou létat modely všech kategorií.Můžete ukázat své letové schopnosti před diváky.Máme přislíbené skvělého komentátora na jehož bedra spadne mluvení do mikrofonu.Aeroklub mívá po obědě hodinové vystoupení,Loni jsme měli opravdu zážitek, když kousek od nás dělal průlety L-29 Delfín. Na konec i na našem travnatém letišti i přistál a mohli jsme jej obdivovat zblízka. V odpoledních hodinách náš modelářský víkend skončí.

Letiště najdete kousek od Kyjova směr Milotice. Připravíme plochu o rozměrech 40×120 metrů s lehce střiženou trávou. Ubytování možné od pátku na letišti ve stanech nebo v karavanech. Pitná voda a občerstvení po celý víkend. Hygienické zařízení zajištěno.

Informace o sobotě: Emil Nečesánek necesanek@nastrojecz.cz

Neděle předseda klubu Robert Ondříšek 724029307 robert.ondrisek@seznam.cz